Er groeit TUINKERS onder je OKSELS

/
24 Comments
Ik probeer altijd twee keer in de week naar de sportschool te gaan. Hier kan ik namelijk echt van genieten. Ik zeg altijd maar, even lekker zweten en je zorgen vergeten. Tot dat... je er achter komt dat je bent vergeten om je oksels te scheren! Bij het omkleden in de kleedkamers hoop je dat niemand naar je oksels kijkt met een blik die zegt: 'Uhm... mevrouw, er groeit tuinkers onder uw oksels'. Voordat je naar de sportruimte gaat probeer je nog even onopgemerkt in de spiegel te bekijken of er geen haartjes te zien zijn die uit je T-shirt piepen. Want tja, het hebben van een moestuin onder je oksels ziet er nou niet bepaald verzorgd uit.


Ik moet helaas bekennen dat dit scenario mij maar al te bekend in de oren klinkt. Zelf scheer ik mijn oksels niet, maar epileer ik ze. Een epilator haalt namelijk de haartjes met haarwortel en al eruit, dit zorgt ervoor dat de haartjes langer wegblijven. En dat niet alleen, er komen minder haartjes terug en de haartjes die terug komen zijn zachter. Prachtig toch? Nou... nee, dat het niet volledig pijnloos is lijkt me wel duidelijk, maar er is nog een nadeel. Je oksels kunnen niet altijd baby-billetje-glad zijn omdat de haartjes iets langer moeten zijn om ze te kunnen epileren. Ook heb ik vaak genoeg dat ik denk, hmmm... misschien had ik mijn onderbenen nog even moeten scheren... Ik kan namelijk niet één hele dag mijn benen glad houden zonder ze te scheren. Lichaamshaar, echt verschrikkelijk. Het irriteert me mateloos want met mijn 1.80 m heb ik behoorlijk wat oerwoudoppervlakte dat gekapt moet worden. 

Ghá, en dan heb ik het nog niet eens gehad over het hebben van gezichtshaar. Ik heb echt prachtig lang en dik haar, maar hierbij komen ook mooie donkere bakkebaarden kijken. En nu ik ouder word krijg ik zelfs donkere donshaartjes op mijn kin en kaaklijn. Are you kidding me? Ik bedoel, moet ik straks ook nog mijn baard gaan scheren? Ik vond het bijhouden van mijn wenkbrauwen, oksels, bikinilijn en benen al wel genoeg eigenlijk... 


Het is niet mijn bedoeling om dit alleen maar een klaagartikel te laten zijn, ik weet ook best dat niet iedereen hier last van heeft maar ik heb een paar vragen voor jullie: Hoe pakken jullie het moestuin/oerwoud probleem aan? Scheer, wax of epileer jij? En wat dan allemaal?

Persoonlijk vind ik het gewoon prettig om alles lekker te kortwieken. En waarom? Tja, ik doe het wel voor mijzelf, maar toch ook wel vanwege anderen. Gladde oksels vind ik persoonlijk hygiënisch. Een nette bikinilijn bij het zwemmen vind ik ook een must. En als ik het haar op mijn benen laat staan lijken ze net op die van een man, dat wil ik dus ook niet, haha. Armhaar en mijn bakkebaarden laat ik lekker staan, dat kan ik nu wel accepteren. Voor de rest moet voor mij de moestuin maar gewoon een moestuin blijven die in de tuin staat.

Ben jij het onkruid wieden ook zo zat? Of laat jij je moestuintjes gewoon lekker staan? Laat het me weten bij de reacties!


You may also like

24 opmerkingen :

 1. Haha, dit komt zo bekend voor! Ik scheer en epileer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. LittleWonderWorld16 december 2013 om 20:01

  Alles gaat eraf hier! Ik gebruik gewoon wegwerpscheermesjes, vind ik het makkelijkste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom (licht)blond zijn, scheelt de helft van het werk...en als het werk nit goed gedaan is dan zie je het niet hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb sinds kort de Philips Lumea (IPL ontharing), ben benieuwd of het werkt! Het liefste heb ik alleen haar op mijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook al zulke situaties voor gehad. Daarom heb ik in elke tas, sportzak, toilettas elke tas die ik bezit een wegwerp scheermesje gestoken zodat ik altijd safe ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Charlene Verdegem16 december 2013 om 23:30

  Wat heb ik een geluk zeg als ik dat zo lees! Ik kan makkelijk een week zonder m'n benen te moeten scheren, m'n bikinilijn is van zichzelf zo glad als maar kan en op m'n gezicht heb ik helemaal niks :) Enkel bij m'n oksels gaat het sneller groeien, maar da's maar een kleinigheid om regelmatig te scheren :p

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Krijg je niet een geïrriteerde huid? Bultjes etc.?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Awh, echt hoor! Bofkonten :P!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. PRECIES! Oh, en wenkbrauwen en wimpers natuurlijk :P. Ik heb ook een Phillips, zeker aan te raden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is wel slim! Toch merk ik dat mijn huid ook geïrriteerd raakt als ik vaak scheer. Drama Drama Drama!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Charlene, je weet niet half hoe blij je moet zijn, haha :P! Echt een bofkont!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hier nog zo iemand met een oerwoud op het lichaam. Ik heb wat hormoon problemen waardoor ik niet alleen super veel haar heb op de 'gewoonlijke' plekken maar ook gezichtsbeharing. Daar ben ik meerdere malen voor gelazerd, maar dat helpt alleen voor donkere haren. De rest van mijn gezicht wax/epileer ik. Evenals mijn bikinilijn. Mijn benen en oksels scheer ik, en af en toe waxen. Bij scheren blijven mijn benen welgeteld 1/2 dag haarvrij, voordat de stoppels zich openbaren. Waxen zo'n 1,5 week..... herkenbaar probleem dus!


  Ik las bij de comments over de Philips, wellicht een keer een artikel over maken... Ik zit er ook al lang over te twijfelen. Heb last van ingroeiende haren..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. AH! Ik ben niet de enige! Jeetje, zo te horen heb jij het nog erger dan ik :(! Ingegroeide haren blijf je altijd hebben, scrubben kan goed helpen! Bijvoorbeeld voor het harsen je bikinilijn lichtjes scrubben. Daarna iedere dag na het harsen ook scrubben aangezien de haartjes dan weer terug groeien. Als er dan huid over het haartje heen zit krijg je een ingegroeid haartje.

  Hmm... Kan ik inderdaad wel keer doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sudocrème? Wie wat waar waar koop je dat :D?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Is gewoon bij de drogist te koop. Super spul! Ik gebruik het vaak tegen de rode huid na het epileren van mijn wenkbrauwen. Werkt ook goed tegen jeuk en rode plekken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Sudocreme... oke ga ik zeker halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik scheer mezelf om de dag, gewoon een ritueel en zo vergeet ik het ook bijna nooit! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. LittleWonderWorld18 december 2013 om 10:03

  Nee, heb ik echt nooit last van! Heel af en toe maar dan is het scheermesje al gewoon te vaak gebruikt en bot hahaha. Dan is het tijd voor een nieuwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oeh, dat is ook wel een goeie! Alleen merk ik dat mijn huid dan geïrriteerd raakt. Daarbij hoe vaker je scheert, hoe meer haar en hoe dikker haar terug komt....

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een irritant probleem :( ugh. Ik scheerde mijn oksels eerst maar nu wax ik (doet wel meer pijn maar ja) bikinilijn wax ik ook. Maar als je scheert komt het toch dikker en meer terug? Ik heb wel eens een reactie gehad van iemand dat diegene zei dat dat een fabeltje was dat ze dan dikker terug komen. Maar als ik scheer en waar zie ik niet super veel verschil (of het lichter is, want ik scheer al heel lang niet meer en wax dus nu) maar is het echt een fabeltje of kimt door scheren echt meer haar terug en door epileren/waxen minder? Ik begrijp wel dat je het met de hele wortel dan mee trekt maar word het dan ook daadwerkelijk minder? Als het allemaal een fabeltje is wil ik misschien weer scheren, stuk minder pijn. En voor je gezicht zou je ontharingscreme kunnen gebruiken (vriendin heeft ook haast een baard maar zij gebruikt dus ontharingscreme) maar ik heb gehoord dat dit het zelfde effect als scheren heeft dan zouden ze dus erger terug komen (de haartjes) weet iemand hier iets van? Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ja, echt he! Als je het scheert komt het inderdaad dikker terug. Je kunt beter het haartje met haarzakje en al verwijderen, dus door te harsen of te epileren. Nou, ik kan uit ervaring spreken dat dit echt geen fabeltje is, haha! Ik zie het bij mijn eigen oksels die ik dus epileer, de haartjes zijn dunner doordat ze worden verzwakt als je ze er helemaal uit trekt.
  Ik ben alleen als de dood dat die ontharingscrème me puistjes geeft, dan toch maar liever haartjes denk ik zo... En ja, dit heeft hetzelfde effect als scheren want je haalt niet de haarwortel de uit bij ontharingscrème ;)! Bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk artikel! Ik volg je al een tijdje op youtube, maar ik had nooit daadwerkelijk je site bekeken omdat ik al zoveel blogs volg.
  Ik scheer gewoon, oksels bikinilijn en benen.
  Ik ben trouwens wel heel lui wat mijn benen betreft, dat doe ik eigenlijk alleen in de zomer. Ik heb namelijk niet zoveel en het is ook nog eens blond.
  Wenkbrauwen epileer ik af en toe, ik stel het altijd uit omdat het flink zeer doet en ik dan rondloop met een hele rode huid dus het moet altijd 's avonds gebeuren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bedankt :)! Hopelijk kom je af en toe eens terug, hihi :)
  ah, wat een bofkont :)!! Wat je wenkbrauwen betreft, een trucje die ik vroeger wel eens gebruikte om de pijn tegen te gaan... ijsblokjes! Hiermee kun je je wenkbrauwen een beetje verdoven :)!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.