Huisje, boompje, beestje... Man?

/
15 Comments
Al zo lang ik mij kan herinneren wil ik dat ideale plaatje. Huisje, boompje, beestje, je kent het wel. Ik zei vroeger zelfs altijd: 'In 2014 wil ik trouwen.' Nu lach ik mezelf keihard uit want 1. 2014 begint al over een paar weken. 2. Ik heb nog nooit een echte relatie gehad. 3. Ik ben hartstikke broke. Platzak. Koos-geld-loos. Een droombruiloft kan ik dus niet echt betalen... En tja, een huisje, boompje of beestje dus ook niet.

En toch zit ik hier nu tegen de bank aan bij een warme houtkachel, met een hondje in de mand. En eigenlijk heb ik 2 huizen want mijn ouders zijn gescheiden. Een plant hebben we ook wel. Het enige wat ik dus nog mis is een vent. Maar heb je die nou echt nodig? Ik bedoel, ik wil best wel toegeven dat ik soms wat desperate ben. Vooral als ik alleen op mijn kamertje een film aan het kijken ben zonder een sterke arm om me heen. Maar heb je die man nou écht nodig om gelukkig te zijn...?
Natuurlijk niet! Ik zal je 12 redenen geven waarom het meer dan prima is om single te zijn.

1. Dramaloos.
Dit is misschien wel één van de beste redenen! Ondanks dat ik nog nooit een relatie heb gehad, is er toch altijd boydrama in mijn leven. En dan heb ik nog niet eens een vaste relatie, haha. Ook hoor ik altijd van vriendinnen, die wel een relatie hebben, dat het echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn is. Sommige stelletjes hebben echt ruzie om niks, I don't get it!

2. Geld besparing
Je kunt zeggen wat je wilt, maar een relatie kost geld. Misschien woont hij in een andere stad waardoor je veel reiskosten hebt. En wat dacht je van al die leuke dates? Ik bedoel als koppel laat je niet iedere keer alleen de vent betalen, toch?

3. Miss Independent
Lekker zelfstandig! Je hoeft geen rekening te houden met wat wel en niet kan of 'mag'. Wil je voor een jaar in het buitenland studeren? Geen vent waar je rekening mee hoeft te houden en die je moet achter laten.

4. Schoonfamilie
Tja, je weet wat ze zeggen... Trouw je met een vent dan trouw je ook met de schoonfamilie. En tja, die heb je natuurlijk niet voor het kiezen. Als je single bent heb je tenminste geen schoonmoeder die je op ieder puntje bekritiseerd... En wat dacht je van de feestdagen? 'Mijn familie wil op eerste Kerstdag uit eten...' 'Maar mijn familie...' Bla, bla, bla. No drama!

5. Wat schoon is blijft schoon
Oké, niet iedere man is zo, maar over het algemeen kunnen we toch wel zeggen dat mannen vuiler zijn dan vrouwen, of niet dames? Ik woon samen met een vent (mijn vader) en ik moet zeggen dat ie prachtig de afwas kan doen en kan stofzuigen, maar de rest van het huis blijft een ontplofte bende.

6. Je hoeft je benen niet te scheren
Oh, wat is dit een privilege! Voor mijzelf wil ik toch het liefste mijn benen één keer in de week scheren, maar als ik ze echt iedere dag glad zou willen hebben dan zou ik ze toch ook echt iedere dag moeten scheren. Maar ach, wat maakt het uit! Ik heb lekker toch geen man die mijn stekelige oerwoud op mijn been betast! HOERA!

7. Moet je ongesteld worden of zo?
Dames, hoe erg haten wij deze vraag!? We zijn eigenlijk niet chagrijnig, maar meneer denkt toch dat de opmerking 'Moet je ongesteld worden of zo?' gepast is waardoor we JUIST chagrijnig worden. Argh....

8. Slaap zacht
Heel romantisch hoor lepeltje lepeltje liggen, maar hoe fijn slaapt dan nou? Kom op. Geef mij maar mijn eigen deken en mijn eigen plekkie waar ik lekker kan wegmollen. Geen vent in bed? Mooi, des te meer plek voor mij. Oh, en dan heb ik het nog niet eens over zijn gesnurk gehad...

9. Chicks need Chick Flicks
Lekker ongegeneerd die heerlijke foute Chick Flicks kijken! En wat dacht je van al die leuke meiden tv-series zoals, Pretty Little Liars, Switched at Birth, Hotter than my Daughter, Desperate Housewives enzovoorts.

10. Flirten mag!
Je kunt lekker flirten met wie je wilt want je hebt geen jaloerse vent aan je broek hangen.

11. Lekker lang
Oké, dit geldt niet voor iedereen, maar voor mij zeker wel! Ik ben zelf 1.80 cm en tja, dat is nou eenmaal best lang. Draag ik daarom geen hakken? Oh, zeker niet, I love wearing heels. En omdat ik single ben hoef ik me geen zorgen te maken over een vriend die zich wellicht geïntimideerd voelt als ik hakken draag omdat ik dan langer ben dan hem. FREEDOM!

12. Naar beneden!
Leren ze het dan nooit? Die eeuwige wc-bril die maar omhoog staat. Die hoort toch echt naar beneden of niet dames!?

Kortom, we are independent and we don't need a man to be happy! Kruip als Miss Independent met oerwoudbenen in je bedje met lekker veel ruimte. Pak er een heerlijke chocoladereep bij die je niet hoeft te delen. Zet vervolgens een lekkere Chick Flick op met tons of drama waar jij je geen zorgen over hoeft te maken. Puur genieten :) No man needed.

Waarom ben jij happy single?


You may also like

15 opmerkingen :

 1. Ik ben geen single, maar wel 'happy in relationship'. Het puntje van ongesteldheid: Ik ben het daar zoooo mee eens!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je weer begonnen bent met je site :) en een heel grappig artikel hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bekijk net je site! Wat heb jij een leuke schrijfstyle!!
  Ik ga je site zeker vaker bekijken!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, ben juist happy maried! En gelukkig herken ik ook niet veel van je boven gestelde punten. Vooral mannen/vrouwen die het gaan hebben of je ongesteld moet worden, die blijven sws lekker uit mijn buurt! Mijn man weet vaak beter dan ik wanneer ik het ga worden ;-} en dan op een gewone (lieve) manier. Ik denk als je de juiste partner vind, dat al die punten weg vallen. Mijn man vindt het bijvoorbeeld zelf storend wanneer iemand in ons huis (een gast dus) de wc bril niet naar beneden doet, hij vind dat niet netjes staan.
  Uhm, maar happy single is goed, een tevreden mens telt voor 2, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een goed artikel! :D Ben het helemaal met je eens, al ben ik geen single

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Trista,
  Geloof dat ik zojuist verliefd op je ben geworden, haha. Niet dat ik zoveel zelf haat heb, ben namelijk al 24 jaar van het mannelijk geslacht en heb een flinke baard als bewijs daarvan. Nee omdat je één van de eerste vrouwen bent die ik hoor spreken over een eigen leven, eigen voorkeuren, waarbij de man ballast is vanwege de aanpassingen die jij anders moet doen. Ik ben geen relatie expert, ga alweer meer dan een jaar door het leven zonder een vrouw, maar wil je toch graag adviseren een man te zoeken die het niet boeit als jij je een week niet scheert. Een man die af en toe een chickflik wil kijken, die helpt met opruimen in het huis en bovenal die een leuke familie heeft. Het enige wat echt een probleem kan worden is de w.c. bril want ik heb nog geen man ontmoet die dat ding omlaag krijgt. De w.c. bril is onze kryptoniet, wij mannen worden zwak als we hem aanraken, we verliezen al onze trots en mannelijkheid. De gedachte aan het structureel omlaag doen van dat ding doet al pijn. Gelukkig is ook daar een oplossing voor: zoek een handig man. Die kan namelijk een waterleiding verleggen en een urinoir in de w.c. bouwen en dan heb je als vrouw geen gedoe meer met die duivelse bril. Zou mezelf heel graag beschikbaar stellen als potentiële kandidaat, voldoe namelijk volledig aan de de man die ik hierboven heb beschreven, maar doe dat niet want ik ben nogal gesteld op mn eigen onafhankelijk leven.

  Groetjes, J

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ J: Ik moest echt ontzettend lachen om jouw bericht :D! Bedankt! Deze reactie wordt gefeatured op de facebookpagina ;)!

  @ Bedankt iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat kan natuurlijk ook :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk kun je ook gelukkig getrouwd zijn :) Dat is mijn grootste droom :D! Wat grappig dat jouw man het soms beter weet wanneer je ongesteld moet worden dan jij, haha. Geweldig dat jij je grote liefde hebt gevonden :)! Geniet ervan :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt :)! Happy in a relationship kan natuurlijk ook he :P!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahah! Ik moest echt lachen om jouw reactie! Bedankt ;)! Hij is gefeatured op de Femmenistas Facebook! hihi.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.