Maak jezelf eens blij met Kerst!

/
4 Comments
YES! Vandaag is het dan echt officieel KERST! Velen van ons noemen het de mooiste tijd van het jaar. Vrienden, familie, lekker eten, cadeautjes, kerstkaarten en andere mooie tradities waarvan we kunnen genieten. Kaarsjes, lichtjes en gelach verlichten de duisternis die zo vroeg val.


Maar niet voor iedereen. Helaas zijn er veel mensen alleen met Kerst. Zonder familie, zonder vrienden, zonder feestdiner. Jullie kennen vast wel zo iemand, een tante die je nooit spreekt vanwege een familieruzie. Die ene zwerver die je altijd bij het winkelcentrum ziet bedelen met de daklozenkrant. Een bejaardenthuis dicht bij jou in de buurt met opa’s en oma’s die geen familie meer hebben. Daarom wil ik jullie vragen om deze Kerst iets kleins voor deze mensen te doen. Bel je tante op om een praatje te maken. Geef een centje extra en een lekker broodje aan de zwerver die je misschien wel iedere week tegen komt. Ga op bezoek bij de ouderen in het bejaardentehuis bij jou in de buurt. Het hoeft maar iets heel kleins te zijn, wij zijn zo gezegend met de warmte en licht die wij hebben, laten we dit delen met anderen! Natuurlijk kun je je licht ook delen met mensen die direct in jouw omgeving staan. Help je gestreste mams met het koken van het kerstdiner of speel met je kleine neefje zodat je zus even kan genieten van haar ijs. Een glimlach kan soms al zo veel goeds doen. Of wat dacht je van het niet mopperen tijdens de gestreste feestdagen? Wat waar gaat Kerst nou echt om? Om de cadeautjes onder de prachtig versierde kerstboom? Om aan familie te laten zien hoe geweldig je wel niet kunt koken? Nee. Naar mijn mening niet. Kerst gaat om gezelligheid, vriendschap, familie, liefde en vooral het dienen van anderen. Als ik denk aan wat Jezus Christus allemaal voor mij heeft gedaan… phoe. Waarom zou ik dan niet iets kleins terug kunnen doen om iemands dag beter te maken? En eigenlijk is het best egoïstisch allemaal want als je het zelf uitprobeert zul je merken wat voor kick je eruit krijgt. Hoe veel blijdschap het jou kan geven!
Ik hoop dat ik deze Kerst glimlachen op gezichten kan toveren. En mijn licht kan delen. Ik wens jullie een hele fijne warme Kerst vol met gezelligheid, vriendschap en familie.


Wat ga jij dit jaar doen om een glimlach op iemands gezicht te toveren?You may also like

4 opmerkingen :

 1. Toen ik afgelopen week naar Utrecht ging heb ik op het station van vertrek (Groningen CS) een man die om geld vroeg, wat kleingeld gegeven. Normaliter doe ik dit niet omdat ik toch denk dat ze dat voor drank of drugs gebruiken.


  Maar het is kerst, en daarom geef je die man iets.


  Groetjes Marieke!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Awh, bedankt Marieke voor het delen van je ervaring! Ik snap goed wat je bedoeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beetje laat misschien, maar toch nog een vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar! Een van mijn voornemens is dit jaar echt goed zijn voor mijn geliefden en tonen hoe graag ik hen zie. Eigenlijk kan je dat nooit genoeg doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey, beter laat dan nooit toch ;)! Helemaal mee eens! Ik heb dit ook als voornemen genomen voor het nieuwe jaar :) Bedankt voor het inspireren! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.