Plastic Fantastic?

/
7 Comments
Stel. Je mag alles veranderen aan je lichaam? Het maakt niet uit wat. Wat zou je dan veranderen? Zou je je neus laten corrigeren? Of misschien een wenkbrauwlift? Oh, je zou voor liposuctie gaan? Maar dat kan toch? Plastische chirurgie wordt toch steeds normaler. Ja, het kost zeker wel wat centjes, maar dan heb je ook wel wat voor de rest van je leven, toch?


Ik zie het in ieder geval steeds vaker om mij heen. Zoals jullie misschien wel weten volg ik, denk ik net als jullie, ook Amerikaanse Beauty Guru's op YouTube. Zo kwam ik een tijdje geleden een filmpje tegen van Dulce Candy, jullie kennen haar vast wel, ze maakt hele leuke filmpjes over beauty en op haar website www.dulcecandy.com staan mooie foto's van fashionable outfits. Het filmpje ging over haar ervaring met plastische chirurgie. Ze heeft een borstvergroting en een neuscorrectie laten doen. Ik vond het interessant om haar filmpje te bekijken en het zette me aan het denken... Als ik plastische chirurgie zou laten doen, wat zou ik dan laten doen? En ik zeg áls want voor mijzelf zou ik nooit plastische chirurgie willen omdat het tegen mijn principes is, maar ik vond het toch wel interessant om er over na te denken.

Jullie mogen best weten dat ik mijn cupje 75B toch wel wat aan de kleine kant vind. Ik kreeg past borsten op mijn zestiende en vond het daarvoor dan ook heel erg dat ik eigenlijk geen borsten had. Tegenwoordig vind ik het eigenlijk niet zo erg meer, lang leven de SuperPush-up BH van de H&M. Ik moet gewoon toegeven dat kleding mooier zit met een wat vollere voorkant. Wat ik nog meer zou willen laten doen? Een ooglid correctie. Mijn oogleden hangen namelijk best wel waardoor een winged eyeliner niet echt bij mij staat. En als laatst zou ik voor een neuscorrectie gaan. Mijn neus vind ik zelf namelijk best wel breed en dan vooral het voorste stuk. Maar dat is alles. Daar zou ik het bij laten. Drie dingen. Dat valt best mee, toch? Of zou je daarna meer willen...? En zo ja, wat maakt dat dan uit?
We gebruiken toch ook make-up om ons mooier te maken? Als je slanker wilt worden kun je er toch ook voor gaan om af te vallen? En ik durf best toe te geven dat ik een SuperPush-up BH draag waardoor je borsten twee maten groter lijken. Dus waarom zou je dan niet onder het mes gaan?

Ik zou het je uitleggen. Natuurlijk kost het veel geld en is er het risico dat er iets mis kan gaan, maar dit is niet waarover ik wil schrijven. Ik zal het proberen uit te leggen door middel van een vergelijking.
Je kent het vast wel. Je bent opzoek naar die ene perfecte broek én dan vind je 'm! JACKPOT! Je bent er echt ontzettend blij mee en trekt 'm de volgende dag gelijk aan. Maar als je 'm aan hebt kom je er achter dat je geen bijpassend shirt hebt. Een week later ben je dus opzoek naar een shirtje voor bij die perfecte broek. Een jaar later, ligt de broek en het shirtje echter achterin de kast en ben je weer opzoek naar de nieuwe perfecte broek. Ik moet toegeven dat ik echt kan genieten van het hebben van 'iets nieuws', maar het gaat allemaal om tijdelijke blijdschap. Het zal ons uiteindelijk niet gelukkig maken over een langer tijdsbestek. Dit geldt denk ik ook voor plastische chirurgie. Ik ben me er van bewust dat plastische chirurgie niet tijdelijk is en dit heeft natuurlijk weer zo zijn voor en nadelen. Met 'een nieuwe neus' ben je vast langer blij dan met een nieuwe broek. En toch denk ik... dat hetzelfde principe geldt. We zijn mensen en als we iets hebben, willen we weer wat nieuws, zo gaat dat nu eenmaal.

Ik spreek nu natuurlijk niet over het gebruik van plastische chirurgie bij medische zaken. Ik begrijp best dat je een ooglidcorrectie wilt laten doen als je oogleden zo hangen dat je er last van hebt. In dit artikel spreek ik over plastische chirurgie die je neemt omdat je niet tevreden bent met je uiterlijk.

Ik denk dat we moeten leren blij te zijn met de dingen die we wél hebben. Dankbare mensen zijn de gelukkigste mensen. Ik ben erg blij met mijn lokken, ogen, lange benen, armen, taille en ga zo maar door. Persoonlijk denk ik dat God ons gebreken heeft gegeven om hiermee te leren leven. We kunnen leren om van onszelf en anderen te houden zoals we zijn. We hoeven niet perfect te zijn. We kunnen leren dankbaar te zijn voor de dingen die we wél mooi vinden aan onszelf.

Dus nu wil ik jullie nog een vraag stellen. Wat zou je absoluut niet laten veranderen aan je lichaam? Je lippen? Je strakke billen? En hoe denk jij over plastische chirurgie? Laat het achter bij de reacties!


You may also like

7 opmerkingen :

 1. Ik vind het altijd moeilijk... eigenlijk vind ik het niet correct om in een gezond lichaam te snijden. Maar als ik echt iets moet kiezen zou ik een stuk van m'n tenen af laten halen (is dat uberhaubt mogelijk??) Zodat ik een 'gewone' maat krijg en leuke schoenen kan kopen. (ik heb nu maat 43,44...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies, dat vind ik dus ook!
  IEK! Dat klinkt echt eng! Ik denk dat dit niet kan... misschien zouden ze dan een kootje weg moeten halen...? Dat zal waarschijnlijk wel met je evenwicht knoeien. Het klinkt in ieder geval eng, haha. Ik snap inderdaad wel dat maat 43 moeilijk is! Ik heb zelf maat 40 en vind dat al lastig soms. Maar ik zou het eerder zo bekijken. Er moeten gewoon leukere schoenen komen voor maat 43 en hoger. Jij ben goed zoals je bent :)

  Wat zou je absoluut niet aan jezelf laten veranderen :)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is een lastige. Ik denk dat ik dan iets aan mijn benen zou laten doen. Ze zijn vrij 'stevig', laat ik het zo zeggen. Of mijn buik. Maar ik zou nooit wat laten doen, ik ben er zonder medische redenen tegen. Of inderdaad een ooglidcorrectie, ik kan ook geen winged liner dragen en het is zo mooi.
  Maar ik ben tevreden met hoe ik eruit zie, het is prima, niemand heeft een perfect lichaam. En ook met die tevredenheid, daar denk ik ook net zo over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het medisch noodzakelijk is of iets je in je dagelijkse leven echt belemmert, als hangende oogleden, ja dan zou ik plastische chirurgie overwegen. In mijn visie is het dat hoe je naar jezelf kijkt bepalend hoe je over jezelf denkt. Kijk eens in de spiegel. Hoe zie jij jezelf? Durf je tegen jezelf te zeggen dat je er mag zijn, wat jouw mooie punten zijn. Kan je daar tevreden mee zijn of kijk je vol walging naar jezelf en haal je jezelf en daarmee ook je zelfvertrouwen naar beneden. Het onderstaande filmpje is echt een eye-oper van hoe we tegenwoordig naar onszelf kijken en shockerend dat we eigenlijk zo durven te denken. Dus laten we eens die positieve bril opzetten en kijken naar de dingen waar we wel blij/tevreden mee zijn ipv altijd maar negatief over onszelf te denken. Want ja, dat doe ik ook vaak genoeg... http://www.upworthy.com/first-these-women-were-offended-then-they-realized-who-was-being-offensive

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aan de ene kant denk ik: je hebt een lichaam gekregen met een reden. als je daar iets aan veranderd dan zal je hele leven op de een of andere manier veranderen, dan 'klopt' het niet meer.
  aan de andere kant denk ik: ik word zelfverzekerder als ik mijn neus oid laat corrigeren. Vaak heb ik ook dat ik als bijv. naar een selfie van mezelf kijk dat ik denk 'he leuk', maar een maandje later vind ik het niet meer mooi. Zal dat ook zo gaan met een nieuwe neus?
  Dat plastische chirurgie je op lange termijn niet gelukkig zal maken, geloof ik wel. Maar het kan je wel een stuk zelfverzekerder maken!
  lastig, lastig..


  p.s.
  ik volg je al een hele tijd maar op de een of andere manier ben ik gestopt om je site te bezoeken en je filmpjes te kijken, maar ik ben nu weer helemaal back! what whas I thinking?! erg leuke blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, Ik snap wat je bedoeld :)! Bedankt voor je inbreng! Bedankt Emmaly :)! <3

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.