Expositie - LEVE DE MENS - Jimmy Nelson

/
0 Comments

Soms zitten we zo in ons eigen wereldje. We hebben allemaal onze eigen problemen, onze eigen tradities en gewoontes. Maar denken we ook na over wie er aan de andere kant van de wereld leeft? Denken we wel eens na over wat voor werk zij doen? Waarom zij bepaalde kleding dragen? Of hoe zij de liefde van hun leven vinden? De expositie Leve de Mens van Jimmy Nelson haalt je voor even uit je eigen wereldje en neemt je mee naar verre landen en exotische culturen.

RABARI / India

Jimmy Nelson (1967) reisde de hele wereld over om prachtige foto's te schieten van verschillende volken die op uitsterven staan. Zo schoot hij prachtige foto's in Siberië, Mongolië, China, India en Afrika. Tijdens deze tentoonstelling zul je van prachtige portretten en landschappen kunnen genieten die zijn verdeeld in diverse thema's. 

HIMBA / Namibia

In de eerste zaal staan drie grote schermen met een interactieve landkaart. Door op verschillende plaatsen op de kaart te klikken worden er foto's van de stammen op de schermen getoond. De foto's worden ondersteund door prachtige muziek. In de tweede zaal neem je een kijkje achter de schermen. Hier kun je foto's en video's bekijken over de ontmoetingen en de samenwerking. In de derde zaal kom je 'oog in oog' te staan met verschillende mensen. De portretten kijken je als het ware aan. Ze dragen allen een verhaal met zich mee.

BANNA / Ethiopië

De expositie roept vragen bij je op. Hoe kunnen die mensen daar leven? Waarom dragen ze bepaalde klederdracht? Wat zal deze vrouw allemaal hebben meegemaakt? Ik raakte echt ontroerd door de foto's. Hoewel we allemaal verschillend zijn, zijn we toch allemaal mens, allemaal hetzelfde. En dat zorgt voor een bepaald gevoel van verbondenheid. Zo vond ik het ook mooi om te zien, hoe één van mijn beste vriendinnen op een vrouw uit Maori, Nieuw Zeeland leek. Hoewel ze zo veel verschillen, zijn er ook zo veel gelijkenissen. Gewoonweg prachtig.

MAORI / Nieuw Zeeland

Moet je binnenkort een museum bezoeken voor school? Zoek je een leuk idee voor een date? Of houd je gewoon van cultuur en/of van fotografie? Neem dan zeker een kijkje. De expositie is nog tot 7 september 2014 te zien in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. Wees er dus snel bij! De rest van het museum is ook erg leuk en interactief. Echt een aanrader!


You may also like

Geen opmerkingen :

Mogelijk gemaakt door Blogger.