Make-up is een Masker

/
8 Comments

Vandaag is er even geen vlog Friday, ik wilde namelijk iets anders met jullie delen. Ik bekeek zojuist twee video's van BuzzFeed. Meestal plaatst dit kanaal humoristische video's, maar dit keer werd ik aan het denken gezet. Het is iets waar ik de laatste tijd steeds vaker mee bezig ben. Wanneer is make-up een masker? En als het een masker is, is dat dan oké?

Zelf draag ik bijna iedere dag make-up. Zonder een laagje foundation en concealer voel ik me al snel onzeker. Ik ga daarom ook bijna nooit zonder make-up de deur uit. Als ik ergens blijf overnachten probeer ik wel altijd mijn make-up er eerder af te halen zodat men mijn 'blote billen gezicht' ziet. Daarbij ben ik natuurlijk ook vaak make-uploos te zien op mijn website. Ik vind dit wel belangrijk, voor mezelf, maar ook voor anderen. Ik wil laten zien dat je trots mag zijn op wie je bent, met of zonder make-up, met of zonder acne, met of zonder donkere kringen. 
Voor mij is make-up een tool om me zelfverzekerder te voelen of even creatief bezig te zijn. Ik vind het heerlijk om even de tijd te nemen om mezelf mooier te maken. Want mooi ben ik al, maar make-up geeft me net dat beetje extra om me te laten stralen. Innerlijk en uiterlijk hebben een bepaalde wisselwerking. Doordat ik mezelf zelfverzekerder voel en lekker in mijn vel zit, straal ik ook van binnenuit. Met make-up voel ik me ook energiek en klaar voor een nieuwe dag.

Is make-up een masker en een misleiding? Misschien wel. We worden beïnvloed door de mensen om ons heen, door onze cultuur. We kunnen echter nog wel steeds de keuze maken door wie of wat we ons laten beïnvloeden. Je zou kleding ook kunnen zien als een misleiding, bepaalde kleding staat bijvoorbeeld beter bij je figuur. Is het dan erg om die kleding te dragen? Ik vind van niet. En qua make-up geldt voor mij precies hetzelfde. Naar mijn mening is het niet erg om je Mask of Confidence op te zetten. 'Act the way you want to feel and soon it will be real' is een quote die dicht bij mijn hart ligt. Het is bewezen dat je hersenen een stofje aanmaken waar je blij van wordt als je een glimlach op zet. Misschien is die glimlach eerst niet helemaal oprecht, maar waar je je op focust wordt vergroot. Als je niet oppast zou die glimlach dus zo maar ineens oprecht kunnen worden.
De laatste tijd ben ik gaan minderen met make-up en ik voel me daar prima bij. Ik denk niet dat je zelfvertrouwen volledig op je uiterlijk gebaseerd moet zijn, absoluut niet. Ben ik van mening dat haar, make-up, kleding en je houding je een handje kunnen helpen? Absoluut. Trek dus die hakken aan, schouders naar achter, borst vooruit en zet lekker dat masker op als jij dat wilt!
xoxo Trista


You may also like

8 opmerkingen :

 1. Persoonlijk ben ik van mening dat make-up niet altijd een masker hoeft te zijn. Make-up kan inderdaad je onzekerheden wat verminderen. Daarnaast vind ik het wel een masker worden als je echt niet meer zonder kan, dus niet zonder make-up naar buiten durft. Niemand is perfect, dus als je bijv. een onzuiverehuid hebt dan is dat maar zo. Zelf heb ik ook last van acne, dus ik ken de onzekerheid en ik ben zeker ook zo'n type die liever een laagje make-up draagt, zodat ik me zekerder voel. Maar als ik 's morgens vroeg mijn bed uit moet ( 6:20uur gaat de wekker) en als ik om 07:00uur moet beginnen met werken dan draag ik geen make-up. Ik blijf dan liever wat langer in mijn bed liggen en soms draag ik dan de hele dag geen make-up en soms doe ik het later op de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jessica / sneeuwkipje21 november 2014 om 11:24

  Het ene moment heb ik wel zin in make-up, maar ik ga ook genoeg dagen zonder make-up de deur uit. Make-up draag ik omdat het mijn gezicht meer laat spreken en ik het leuk vind, maar niet om een masker op te zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. soms kan het inderdaad een masker zijn, maar dat hoeft niet altijd :3 zelf draag ik naar mijn werk amper make-up, hoogstens een beetje mascara of concealer als mijn huid een battle field is :') maar voor looks op de blog ga ik full on :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh yeah :)! mooi gesproken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat het veel moeilijker is om te minderen met make-up, wanneer je acné hebt of hebt gehad. Mijn huid is op stressvolle momenten net zoals de jouwe en dan kan ik me er echt onmogelijk overheen zetten dat dat is hoe mijn huid is. Ik wil er dan zo graag iets op smeren zodat het in ieder geval minder rood is. En dat terwijl mijn vriend me iedere dag het liefst make-uploos zou zien..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. HELEMAAL mee eens :) Lastig, lastig...

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.