I'm going on a Mission

/
10 Comments

Aankomende week zal ik niet bereikbaar zijn want ik ga naar Utrecht! Nu vraag je, jezelf misschien af wat ik daar te zoeken heb. Let me explain. Zoals jullie weten ben ik lid van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Als christen wil ik graag mijn blijdschap delen met anderen en daarom ga ik op een Mini Mission, een mini zending. Waarschijnlijk zegt je dit nog niets, haha.

Jongeren van 18 tot en met 26 jaar gaan op zending om aan anderen over het geloof te vertellen. Voor anderhalf tot twee jaar laten deze jongeren alles achter, hun familie, vrienden, werk en studie. Vaak worden ze naar een ander land geroepen, leren een nieuwe taal en gaan samen met een collega over het evangelie van Jezus Christus vertellen.

Zelf heb ik niet het gevoel dat ik op een zending wil gaan voor anderhalf jaar. Toch lijkt het me geweldig om mijn geluk te delen met anderen en om mezelf verder te ontwikkelen. Ik wil graag nieuwe ervaringen opdoen en daarom heb ik er voor gekozen om een weekje op mini zending te gaan. 

Wat ik precies ga doen? Samen met twee andere dames uit Amerika ga ik heel Utrecht (en omgeving) door om andere mensen te vertellen over Jezus Christus, over het geloof en om anderen te helpen. Voor mij word het denk ik ook wel lastig op sommige momenten. Zendelingen hebben een strak schema. 06.30 Opstaan! Tot 07.00 uur sporten, daarna de schriften besturen. Veel dingen regelen, mensen ontmoeten en bezoeken. Veel fietsen door weer en wind, maar ik heb het er zeker allemaal voor over en ik kijk er echt naar uit!

Hier kun je een video bekijken over twee zendelingen zusters in België. Het is een leuk interview waardoor je het misschien allemaal wat beter begrijpt. Zou je er meer willen weten over mijn geloof? Lees dan mijn verhaal hier op Mormon.org. Natuurlijk sta ik ook altijd open voor vragen die geplaatst worden bij de reacties of worden gemaild. 

Deze week zal ik dus niet bereikbaar zijn via Twitter, Facebook, Instagram of de mail. 13 Januari ben ik weer thuis en zal ik op al jullie reacties reageren want... er komen wel gewoon artikeltjes en filmpjes online! Ik heb namelijk erg mijn best gedaan om vooruit te schrijven. Hopelijk genieten jullie ervan :)

Oh, en als jullie mij zien rondbanjeren door Utrecht, met een zwart bordje op mijn jas gespeld, wees dan niet bang om even hallo te komen zeggen :)!

Heel veel liefs en een dikke knuffel, Trista


You may also like

10 opmerkingen :

 1. Hey Trista, heel veel 'plezier' in Utrecht! Jammer dat ik totaal niet in de buurt van Utrecht woon, anders had ik je misschien wel even gezien! De laatste tijd lees ik iedere ochtend een stukje in de Bijbel en ondanks dat ik niet gelovig ben opgevoed, haal ik er heel veel inspiratie uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Khue Khue Teekens12 januari 2015 om 09:13

  leuk zeg!!! Heel veel succes en hele inspirerende tijden gewenst! Ik ben nog nooit op mini missie geweest maar heb wel 1 keer join teach gedaan met de zendelingen ooit samen met mijn man dat vond ik al erg bijzonder en ik kan me nog steeds herinneren hoeveel vreugde het ons gaf echt onschrijfelijk! Maar dat zal je ongetwijfeld vast ook merken!!! Vooral hoe kostbaar een ziel is in de ogen van Hemels Vader is echt heeel bijzonder om daar een glimp van te voelen als je het evangelie zo intensief deelt!!!
  liefs Khue Khue

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey Trista!!.......veel succes en veel plezier!!
  Hopelijk zie ik je snel weer xxx liefs Venna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf dat je dat gaat doen!

  Jammer genoeg kom ik niet in Utrecht, anders zou ik je zeker even gedag komen zeggen :)
  Ik hoop dat je mensen kunt bereiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt :)! Heb ik zeker gehad. Wat goed zeg :)! Je hoeft helemaal niet gelovig te zijn om inspiratie te halen uit boeken over het geloof. Ik bewonder je instelling! Zou je misschien een gratis Boek van Mormon willen hebben voor meer inspiratie :)? Dikke knuffel Trista

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt :) Het was een hele fijne en opbouwende tijd. Ik ga zelf niet op zending, maar ik ga zeker meer op join teach :)! En ik snap precies het gevoel wat je beschrijft haha. Ik heb zo veel meer liefde voor de mensen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt :)! en tot zondag :)! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt :)! Zeker gelukt, echt heel erg dankbaar voor het werk dat ik kon doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat gaaf dat je dit hebt gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.