Wedding D.I.Y. - Bloemstukjes

/
0 Comments

Natuurlijk wil je dat alles op je bruiloft er prachtig uit ziet. De jurk moet perfect zitten, alle gasten zijn prachtig gekleed, maar natuurlijk mag de locatie ook niet ontbreken aan een feestelijke aankleding. Voor mijn bruiloft ben ik daarom druk bezig met het maken van DIY decoratie. Zo heb ik onder andere deze bloemstukjes gemaakt. Het was niet alleen superleuk om te doen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Geen gedoe met verwelkte bloemen op mijn bruiloft! Ik gebruikte gewoon nepbloemen. Daarbij scheelt het een hoop voorbereiding op de dag zelf. Je hoeft alleen maar de vaasjes neer te zetten en je bent klaar!

Benodigdheden


- Glas of een blik
- Spuitverf €8,50 bij de Hema
- Kniptang voor ijzerdraad
- Een schaar


Natuurlijk heb je ook nepbloemen nodig voor in je vaasje, deze kocht ik bij de Ikea.


Met stickydots en lint ga ik mijn vaasjes nog extra versieren. Natuurlijk kun je ook andere accessoires gebruiken zoals glitter, steentjes, stof of papier.

Hoe ga je te werk?


Stap 1: Leg wat krantenpapier neer en schud de spuitverf. Spuit zachtjes de verf op het glas met de aanbevolen afstand die op de verpakking staat. Dit kun je het beste buiten doen met droog weer.

De verf gaat druipen wanneer je alles er in 1 keer op spuit. Doe dit dus in etappes, spuit er steeds een klein beetje op en draai het krantenpapier wanneer dit nodig is.


Soms moet je het vaasje tussendoor even laten drogen om bijvoorbeeld de onderkant of de bovenkant te kunnen bespuiten. Dit duurt ongeveer een half uur.


Op mijn bruiloft krijgen de gasten een zit plek toegewezen tijdens het diner. Om de gasten duidelijk te maken aan welke tafel zij zitten heb ik de tafels genummerd. Bij de Action kocht ik houten cijfertjes, spoot deze ook goud en plakte ze op de vaasjes.


'THE BIG DAY'
Grappig hoe je onbedoeld kunst kunt maken, haha. Ik gebruikte een folderboekje met mannen trouwpakken en spoot daarop de cijfertjes. Ziet er cool uit, vind je niet? Kun je zo inlijsten.


Stap 2: Oké, nu gaan we aan de slag met de bloemen. Om de juiste lengte te krijgen moet er een stuk van de nepbloem geknipt worden. Vaak zit er ijzerdraad in, zorg er dus voor dat je een goede tang gebruikt die dit kan doorknippen.


Houd de bloem naast het vaasje en schat in hoeveel ervan af geknipt moet worden. Knip daarna het ijzerdraad door en zet de bloem in het vaasje. Zo ga je door totdat het vaasje gevuld is en je het gewenste resultaat hebt bereikt.


'Tadaaa!' Natuurlijk kun je het zo laten, maar ik ga nog even een stapje verder.


Stap 3: Met donkerblauw lint plak ik bepaalde delen af. Nadat ik het had beplakt zoals in de foto hierboven heb ik het weer losgehaald omdat ik het niet mooi vond, haha. Ik vouwde een stukje lint dubbel en plakte de stickydots ertussen. Vervolgens plakte ik het lint om het gedeelte waar je normaal de deksel erop draait.


Yesssss, het eindresultaat! Ik vind het echt superleuk geworden. Sommige vaasjes hebben geen nummer aangezien ik er twee of meer per tafel heb. I love it!


Natuurlijk kun je deze bloemstukjes ook maken voor in huis, voor een verjaardag, babyshower of een ander feestje. De ideeën zijn eindeloos!


Hier zie je alvast wat meer van de tafeldecoratie en... een voorproefje van een andere Wedding DIY, namelijk de naamkaartjes! You may also like

Geen opmerkingen :

Mogelijk gemaakt door Blogger.