My perfect imperfect beach body

/
9 Comments

'How to get beach body ready', 'Bikini body workouts' en 'Weg met cellulitis en striae!' zijn zinnen die rond de zonnige tijd van het jaar continue naar ons hoofd worden gegooid. Op Instagram vind ik reacties op foto's zoals: 'Bodygoals!' en 'Wow, you've got the perfect body'. En weet je wat het erge is...? I get it.

Soms denk ik dat ik een killerbody heb

Ik zal volledig eerlijk zijn. Op sommige momenten denk ik dat ik een killerbody heb, haha. Ik krijg best vaak complimentjes over mijn lichaam en naakt rond paraderen door het huis vind ik geen probleem. Over het algemeen ben ik dus best tevreden met mijn lichaam, maar ik heb ook zeker mijn onzekerheden...


Tijdens onze honeymoon in Denemarken werd ik geïnspireerd door de natuur. 'Kelv, de natuur is hier zo mooi, we moeten hier echt een fotoshoot doen!' Zo gezegd, zo gedaan. Of nouja, zo gedaan? Er moest eerst nog een klein oerwoud gekapt worden op mijn benen, oksels moesten worden geschoren en er werd make-up tevoorschijn getoverd.


Gelukkig waren er geen andere mensen en konden Kelvin en ik rustig foto's maken zonder pottenkijkers. Nadat Kelvin wat foto's had gemaakt vroeg ik of ik ze mocht zien.

Toen moest ik toch wel even schrikken...


Ik zag dikke dijen, mijn 'onderbil' (zoals ik het stukje vlees onder mijn billen noem), cellulitis, kleine borsten en acne. De perfectionist in mij zag alle imperfecties. Mijn killerbody, of beter gezegd het idee daarvan, ging in een wolkje rook op. Er gingen allerlei gedachtes door mijn hoofd. Na de honeymoon ga ik weer keihard sporten. Ik moet gezonder eten en... Misschien moet ik deze foto's niet online zetten. Ik dacht aan alle 'fit girls' van Instagram. Ik dacht aan wat zij wel hadden en ik niet.Toch wilde ik doorgaan met het maken van foto's. Waarom? Omdat ik wil laten zien dat ik niet perfect ben, maar wel gezien mag worden, en jullie ook. Ik wil boven mijn onzekerheden staan en gelukkig zijn met mijn lichaam. Wat voor nut heeft het om mezelf te vergelijken met anderen? Daar word je niet gelukkig van. Ik moest denken aan een quote:

'A flower does not think of competing to
the flower next to it. It just blooms'

Ik kan een heleboel dingen bedenken die ik niet mooi vind aan mezelf, maar er zijn ook een hoop dingen die ik wel mooi vind. Ik ben blij met mijn lange lokken, volle wenkbrauwen, wimpers, sproetjes, smalle taille en ga zo maar door. Toch is het soms moeilijk om daar de focus op te leggen en niet op mijn onzekerheden. Vooral als de media je verteld dat je eigenlijk niet in een bikini of badpak zou moeten rondlopen wanneer je geen 'summer body' hebt.


Tegenwoordig kijken we niet meer naar hoe bijzonder ons lichaam eigenlijk is. Hoe geweldig het is dat alles functioneert. Nee, we moeten gladgeschoren zijn op ons lichaam met een volle bos haar op ons hoofd. Slank zijn, maar volle borsten en billen hebben. Striae, acne en littekens natuurlijk niet aanwezig. En zo kun je de lijst nog wel langer maken.Maar weet je wat de waarheid is? Je hebt geen strakke buik nodig, geen tan of putjesloze billen en benen.

'All you need is a bikini and a body.
And you have a bikini body.'
 

En zo is het maar net. Wat heb je eraan om jezelf te vergelijken met anderen? Je kunt heel hard je best doen om te lijken op iemand anders, om het ideale schoonheidsbeeld na te jagen van tegenwoordig, maar daar word je echt niet gelukkig van. We kunnen beter onze instelling veranderen en onszelf liefhebben zoals we zijn, met imperfecties en al. Er is maar één jij en die mag gezien worden, ongeacht huidskleur, lichaamstype, acne of grote moedervlek op je linkerbeen. Dus, lekker genieten van die zonnestralen, you've got the perfect imperfect beach body. And that's fine!You may also like

9 opmerkingen :

 1. Emma van der Put18 juli 2017 om 17:21

  Topper ben je, mooi verwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och Trissie, dit is waar ik al een tijdje naar heb verlangd op social media: een mooi stukje ECHTHEID. En wat ben je prachtig. (Ik wed dat Kelv met blozende wangetjes achter de camera stond hihi!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve schat je bent prachtig. Vanavond toen ik met mijn dinnetje Cyndy in de auto zat zei ik: * Ik hoop niet dat je het verkeerd opvat, maar hoe ouder ik wordt, nu 61 jaartjes jong, hoe blijer ik met mijzelf ben. En zo blij ben dat al die onzekerheden van vroeger weg zijn.* Ook keken wij in ons gesprek ernaar uit, dat, als wij later bij Hemelse Vader zijn het heerlijk zou zijn om perfect gezond te zijn en de medicatie die wij nu nodig hebben dan niet meer hoeft. En Cyndy voegde er ook aan toe: En weer heerlijk slank zijn......
  Ja...... lieverd.... hop hop weg met die onzekerheden. Als je op mijn leeftijd bent en je ziet later deze foto's terug en leest dit artikel weer eens, dan weet ik zeker dat je blij bent dat ook jou onzekerheden zijn verdwenen. En dat je prachtig bent, van binnen en van buiten. Je hebt niks nodig, je bent een schitterende prachtige, mooie, jonge vrouw. Geniet van je prachtige zelf. En straal.... Je bent uniek en met niemand te vergelijken. Je weet....

  *BE YOUR OWN KIND OFBEAUTIFULL*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. You go girl! Je kent die stripjes van Marloes de Vries vast ook wel, die zijn ook zo hilarisch en echt. Hashtag fuzzy-legs-club. I'm in!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee Trista, je ziet er prachtig uit hoor! Ik zag je oudere blog over acne en Roc, ik vroeg me af of je inmiddels dat nog steeds de beste producten vind of nieuwe producten hebt gevonden? Ik wil wat aanschaffen maar twijfel nog een beetje wat, en dacht aan Roc naar aanleiding van je blog. Mocht je mof andere producten weten dan horen we dat graag. Oja en een make-up tutorial inclusief oog make up, die je maakt vind ik altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.