Everything, everything & Dunkirk

/
0 Comments

Nee, ik heb geen Pathé pas, maar ging deze week toch twee keer naar de bioscoop! Samen met een van mijn vriendinnen ging ik voor haar verjaardag naar de film Everything, everything. En twee dagen later ging ik met Kelvin naar Dunkirk vanwege date night. Twee totaal verschillende films en daarom leek het me extra leek om twee korte reviews te schrijven. No spoilers, I promise.


Everything, everythingDuur: 1 uur en 36 minuten
Genre: Drama & Romantiek
Hoofdrolspelers: Amandla Stenberg en Nick Robinson

Waar gaat de film over?
Maddy (Amandla Stenberg) heeft SCID een ziekte waardoor haar immuunsysteem niet goed werkt. Daardoor heeft ze haar huis in 17 jaar niet verlaten. Ze mag namelijk niet naar buiten omdat ze dan misschien ernstig ziek wordt en komt te overlijden. Maddy studeert thuis, houd een blog bij met boek reviews en houd van tekenen. Maar dan wordt ze verliefd op de boy next door. Olly (Nick Robinson) die alleen maar zwarte kleding draagt laat zich niet zo snel uit het veld slaan wanneer hij ook verliefd op Maddy wordt. Alleen... hoe kun je een relatie opbouwen met iemand die niet naar buiten mag?

Wat vond ik ervan?
Everything, everything is echt zo een heerlijke romantische drama film. Zelf houd ik daar wel van, haha. Vaak zijn dit soort films ontzettend voorspelbaar, gelukkig viel dit bij Everything, everything erg mee. Deze film vond ik echter niet zo voorspelbaar. Tot het einde toe bleef je je afvragen hoe het met Maddy zou aflopen. En natuurlijk met de relatie van de twee tortelduifjes. Wat ik ook erg mooi vond aan deze film is de esthetiek. Er is creatief omgegaan met het uitbeelden van Maddy's fantasie. Verder waren de beelden ook erg mooi vanwege de styling van de film, als ik dat zo kan noemen? Maddy woont in een prachtig huis, met een geweldige inrichting. Ze draagt mooie kleding en is zelf ook ontzettend knap. Al met al vond ik het een leuke film om eens te kijken, maar het is geen film die je opnieuw en opnieuw aanzet.

Cijfer: 6


DunkrikDuur: 1 uur en 46 minuten
Genre: Actie, drama en historie
Schrijver en regisseur: Christopher Nolan van o.a. Inception & The Dark Night
Muziek: Hans Zimmer, mijn favoriete filmcomponist

Waar gaat de film over?
In de Tweede Wereldoorlog werden Belgische, Franse en Engelse soldaten ingesloten door de Duitsers in Dunkirk. Dunkirk is een plaats aan de Franse kust die grenst aan België. In deze film zie je hoe de soldaten in het nauw gedreven worden en hopen op evacuatie door middel van schepen die naar Engeland gaan.

Wat vond ik van de film?
Dunkirk was de eerste film die ik in IMAX zag, dit was niet zo een goede keuze want het geluid was KEIHARD. Maar dit was niet de enige reden waarom ik de film indrukwekkend vond. Sinds een jaar ben ik ontzettend geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog en vooral in films en boeken die over dit onderwerp gaan. Waarom? Ik vind dat wat er gebeurt is verschrikkelijk en dat het niet vergeten mag worden. Is het niet absurd om te denken dat er straks geen mensen meer leven die dit hebben meegemaakt? In ieder geval, terug naar de film, vond ik het vooral indrukwekkend vanwege het gevoel dat de film me meegegeven heeft. Ik zat continue in Kelvins hand te knijpen want ik vond het ontzettend spannend. Tijdens de film hoor je een klok tikken en de muziek van Hans Zimmer maakt het ook extra spannend. Ik miste wel de diepgang van de karakters en goede dialogen. Je leeft meer mee met de personages wanneer je meer van ze weet. Wellicht was het doel van Christopher Nolan om meer het historische aspect te belichten en dat is naar mijn mening zeker geslaagd!

Cijfer: 8

Welke filmgenre is jouw favoriet?
You may also like

Geen opmerkingen :

Mogelijk gemaakt door Blogger.